Over VanHussel

IMG_4697

Richard van Hussel

Een veranderende wereld:

 “De maatschappij verandert in een rap tempo, hierdoor ontstaat  een andere relatie tussen gemeenten en  samenleving. Dit  vraagt om de ontwikkeling van andere competenties van medewerkers, modern leiderschap in een passende organisatie.”

Het faciliteren van ontwikkel- en veranderprocessen vormt de ‘energy driver’ bij VanHussel interim- en advies in bedrijfsvoering. Mensen uitdagen en samen resultaten halen door op een andere manier kijken naar een uitdaging, een ontwikkeling of de eigen positie in een organisatie. Door mensen te betrekken en te verbinden samen tot gedragen resultaten komen.

Richard van Hussel is een ervaren interim-manager die tijdelijk het management van uw organisatie kan versterken. Vooral als crisis- of verandermanager is Richard op zijn plaats. Ook kan Richard fungeren als overbrugging van een periode tussen de ‘oude’ of de ‘nieuwe’ manager. Richard is op zijn best in een organisatie die in beweging is maar kan ook heel goed de door u gewenste beweging realiseren. Wanneer organisaties in beweging zijn wordt van medewerkers een andere en meer ontwikkeling  gevraagd. Voor het realiseren van evenwicht tussen beweging en waar nodig rust en het geven van vertrouwen bent u bij VanHussel interim- en advies in bedrijfsvoering aan het juiste adres.

Samen met u inventariseert Richard wat de hulpvraag is. Hierbij mag u erop vertrouwen dat er niet gewoon met u ‘meegepraat’ wordt. VanHussel interim- en advies staat bekend om haar kritische houding gekoppeld aan het vermogen snel te analyseren. Allemaal met als doel uw hulpvragen duidelijk te krijgen zodat u een voorstel gedaan kan worden dat niet alleen aan uw verwachtingen voldoet maar dat ook leidt tot concreet resultaat. In een voorstel geven wij een weergave van de actuele situatie, in- en externe ontwikkelingen die van belang zijn en eventuele bijzonderheden van de organisatie of de afdeling. Uiteraard bevat het ook een aanpak en de verwachte inzet. U kunt hierbij denken aan het opnieuw inrichten van de organisatie, het beter inrichten van processen of veranderen van de bestaande cultuur in de organisatie. Richard van Hussel is bekend met de thema’s en ontwikkelingen die spelen in de publieke sector en heeft veel ervaring op alle bedrijfsvoering terreinen. Hij durft een besluit te nemen en kan doorpakken maar zorgt ook voor draagvlak.

Daarmee is Richard van Hussel breed inzetbaar en heeft de volgende eigenschappen: scherp, betrouwbaar, open en gedreven. Richard wordt als leidinggevende gewaardeerd om zijn verbindende stijl van werken. Een moderne manager die coacht en faciliteert en zo meer uit uw medewerkers weet te halen. Daarnaast is Richard een snelle beoordelaar met overtuigingskracht. Wanneer hij u adviseert zal hij alleen kritisch commentaar leveren samen met een suggestie ‘hoe het ook kan. Daarnaast houdt hij aandacht voor de lokale omstandigheden en de betrokken mensen. Als procesbegeleider is Richard een energieke aanwezigheid, die met creativiteit en een menselijke maat een garantie is voor goede resultaten.